page contents
  • esent.pl - Olej ze Słodkich Migdałów Nierafinowany, Tłoczony na Zimno 250 ml

Olej ze słodkich migdałów Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond Oil ) Uzyskiwany jest z nasion owoców krzewu migdałowego - odmiany słodkiej. Naturalnie rośnie w Azji zachodniej, ponadto jego plantacje są zlokalizowane we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii i naturalnie w Afryce Północnej . Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY

Brak towaru
41.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 9.9
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska (Kurier 48h) 9.9
InPost Paczkomaty 9.9
Poczta Polska (za pobraniem 48h) 15.5
Kurier GLS/DPD 15.9
Wysyłka Zagraniczna (Poczta Polska) 37
Dostępność Brak towaru
Waga 0.3 kg
Zostaw telefon

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW NIERAFINOWANY, TŁOCZONY NA ZIMNO 250 ML  esent.pl 

 

Olej ze słodkich migdałów Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond Oil )

 

Uzyskiwany jest z nasion owoców krzewu migdałowego - odmiany słodkiej. Naturalnie rośnie w Azji zachodniej, ponadto jego plantacje są zlokalizowane we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii i naturalnie w Afryce Północnej . Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY

 

Jest to jeden z najlepszych olejów kosmetycznych. Stosowany jest jako aktywny składnik przez wszystkie koncerny kosmetyczne. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka. (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu, pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany przy profilaktyce antyrozstępowej.

 

Ma liczne właściwości dermatologiczne stąd używany jest w leczeniu łuszczycy i egzem.

 

Zastosowanie.

Dzięki swym właściwościom i rozsądnej cenie olej ze słodkich migdałów jest stosowany jako olej bazowy przy produkcji wielu kosmetyków ( także w warunkach domowych ). Świetnie sprawdza się jako olejek nawilżający po kąpieli, czy jako środek do codziennego nawilżania skóry ( nie pozostawia uczucia „tłustości” ). Ma bardzo dobre właściwości zmydlające stąd też jest często wykorzystywany przy produkcji mydeł.

 

Informacje chemiczne.

Olej zawiera 65–68% kwasu oleinowego, 24–26% kwasu linolowego, 4–5% kwasu palmitynowego, 2–3% kwasu stearynowego oraz witaminy i składniki mineralne. Gęstość względna: 0,916 Wskaźnik odbicia: 1,471 Wskaźnik jodu: 98 Wskaźnik mydlenia: 191

Informacje o pochodzeniu.

 

Kraj  pochodzenia - Hiszpania ( certyfikowane plantacje ). Certyfikowany w Wielkiej Brytanii, przez Soil Association jest produktem organicznym.

 

Właściwości Oleju ze Słodkich Migdałów BIO:

·         Zmiękczające, odżywiające i ujędrniające,
·         Świetny nawilżacz i zastępca balsamu, bardzo dobrze się wchłania, lekki – nie pozostawia  tłustej warstwy
·         Nie powoduje alergii (nadaje się nawet dla niemowląt)
·         Odbudowuje mikroflorę skóry, odmładza i wygładza skórę
·         Dostarcza witamin A i E
·         Łagodzi pieluszkowe zapalenia skóry, odparzenia, ciemieniuchę, stany zapalne, leczy łuszczyce, egzemę
·         Wyrównuje koloryt
·         Do pielęgnacji włosów i paznokci
·         Niweluje cienie pod oczami i oparzenia słoneczne,
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.