page contents
Darmowa Dostawa Kurierem!

Przy zakupach powyżej 200 zł

Zarejestruj się i otrzymaj Rabat 10%!

Rabat ważny przy zakupach powyżej 60 zł!

Zarejestruj się i otrzymaj Rabat 10%!

Rabat ważny przy zakupach powyżej 60 zł!

  • esent.pl - Olej z Nasion Chia (Szałwi Hiszpańskiej) 50 ml

Olej z nasion Szałwii Hiszpańskiej - Chia, tłoczony na zimno. Nasiona pochodzą z plantacji w Meksyku, gdzie tradycja uprawy i wykorzystania leczniczych właściwości tejże rośliny sięga czasów prekolumbijskich. Olej z nasion Chia zawiera w swym składzie dużo kwasów tłuszczowych omega-3 ( do 65% ), nie zawiera glutenu i tylko minimalne ilości sodu.

18.90
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 9.9
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska (Kurier 48h) 9.9
InPost Paczkomaty 9.9
Poczta Polska (za pobraniem 48h) 15.5
Kurier GLS/DPD 15.9
Wysyłka Zagraniczna (Poczta Polska) 37
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 512481603

Zostaw telefon

esent.pl - OLEJ Z NASION CHIA ( SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ ) 50 ML

Olej z nasion Szałwii Hiszpańskiej - Chia, tłoczony na zimno. Nasiona pochodzą z plantacji w Meksyku, gdzie tradycja uprawy i wykorzystania leczniczych właściwości tejże rośliny sięga czasów prekolumbijskich. Olej z nasion Chia zawiera w swym składzie dużo kwasów tłuszczowych omega-3 ( do 65% ), nie zawiera glutenu i tylko minimalne ilości sodu.

Działanie.


Olej z nasion Chia, jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów, znakomicie nawilża skórę, wygładza zmarszczki i poprawia elastyczność skóry.

Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych ALA i LA działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, wzmacnia naturalną odporność skóry, wspomaga procesy regeneracyjne w skórze właściwej, przeciwdziała zmianom zwyrodnieniowym gruczołów łojowych.

Olej z nasion Chia, sprawdza się znakomicie przy pielęgnacji włosów, nadaje im niesamowity blask, a zawarte w nim składniki odżywiają skórę okolic mieszków włosowych, wzmacniając je i zapobiegają wypadaniu włosów.

 

Zastosowanie.


Olej naturalnie możemy stosować bezpośrednio na skórę, dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

Przy stosowaniu na włosy,niewielką ilość oleju rozprowadzamy po włosach i delikatnie wmasowujemy w skórę głowy, po 30 minutach do godziny zmywamy delikatnym szamponem.


W przemyśle kosmetycznym, stosowany jest w produktach przeciwzmarszczkowych i regenerujących. Świetnie sprawdza jako serum tonizujące i łagodzące skutki zabiegów kosmetycznych takich jak depilacja, peelingi itp.


Informacje chemiczne.

Olej zawiera w swym składzie min :

- 17-25% kwas linolowy LA, 
- 50-55% kwas α-linolenowy ALA 
- 8% kwasu Ω-9 - oleinowego)

Olej z Szałwii hiszpańskiej dzięki wysokiej zwartości antyoksydantów, jest wysoce odporny na jełczenie.

 

Informacje o pochodzeniu.

Olej wytworzony z nasion pochodzących z Meksyku.

 

Przechowywanie.


Optymalna temperatura przechowywania oleju to 10-20 stopni, chronić przed bezpośrenią ekspozycją na promienie słoneczne.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.