Your SEO optimized title page contents
Zobacz Nasze Promocje!

InPost Paczkomaty już tylko za 6,9 zł

Powyżej zamówienia o wartości 30 zł!

InPost Paczkomaty już tylko za 6,9 zł

Powyżej zamówienia o wartości 30 zł!

  • esent.pl - Olej z Kiełków Pszenicy 50 ml

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej.

Brak towaru
11.90 -50% 6.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 9.9
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska (Kurier 48h) 9.9
InPost Paczkomaty 9.9
Kurier GLS/DPD 15.9
Poczta Polska (za pobraniem 48h) 16.9
Wysyłka Zagraniczna (Poczta Polska) 37
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Olej z Kiełków Pszenicy 50ml esent.pl 

 

1.2019 

 

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY, nierafinowany do zastosowań kosmetycznych, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Dedykowany dla cery dojrzałej i suchej.


Dzięki unikalnemu składowi , a przede wszystkim bardzo wysokiej zawartości naturalnej witaminy E(149,40 mg na 100 g oleju) , uelastycznia i "napina" skórę zmniejszając widoczne zmarszczki. Naturalna witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, stąd i olej jest antyoksydantem, chroniącym skórę przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników.


Poza witaminą E w składzie oleju znajdziemy : ceramidy, lecytynę, nienasycone kwasy tłuszczowe. Ceramidy opóźniają naturalne procesy starzenia skóry, lecytyna i kwasy tłuszczowe z kolei dbają o bieżącą kondycję i prawidłowe nawilżenie skóry. Olej ma właściwości przeciwzapalne, przeciw-obrzękowe, a także kojące (choć te ostatnie nie są tak silne jak w przypadku np : oleju andiroba).

Stosowany na włosy - ogranicza wypadanie włosów, odżywiając cebulki włosowe i pobudzając mikro-krążenie w skórze.

 

Stosowanie. 

Olej z kiełków pszenic należy do olejów "ciężkich" (mocno tłustych), a mając na uwadze jego bogaty skład, można śmiało go mieszać z innymi "lżejszymi" olejami ( słodki migdał, jojoba, bądź skwalan oliwny), aby nie pozostawiał na skórze uczucia tłustości i szybciej się wchłaniał.
Stosowany jako "maska" na włosy, wymaga zmycia delikatnym szamponem po około 40 minutach od nałożenia.

 

Olej wyprodukowano w Polsce, nie ma specjalnych zaleceń co do przechowywania.

 

INCL Name: Triticum Vulgare  Oil 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.