Your SEO optimized title page contents
  • esent.pl - Olej Jojoba Organiczny Tłoczony na Zimno 50 ml

Ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako Jojoba (Simmondsia chinensis),występującej naturalnie w obu Amerykach, hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Brak towaru
15.50
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 6.49
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Mini Paczka W Ruchu 6.49
Poczta Polska (Kurier 48h) 9.9
InPost Paczkomaty 9.9
Kurier GLS/DPD 15.9
Poczta Polska (za pobraniem 48h) 16.9
Wysyłka Zagraniczna (Poczta Polska) 37
Dostępność Brak towaru
Waga 0.1 kg
Zostaw telefon

OLEJ JOJOBA ORGANICZNY TŁOCZONY NA ZIMNO, NIERAFINOWANY 50 ML esent.pl 

( Jojoba Golden  Oil) 


Ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako Jojoba (Simmondsia chinensis),występującej naturalnie w obu Amerykach,  hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatowo przyswajalny, przez skórę, .

Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry( np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

 

Sposób użycia.


Można stosować bezpośrednio na skórę ( podobnie jak balsam czy krem ). Olej można również wmasowywać we włosy (suche) po 30-120 minutach należy je umyć łagodnym szamponem.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów ( home made ).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.


Informacje chemiczne.


Skład :
- witamina A, która wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry.
- witamina E, która przyspiesza regeneracje skóry i spowalnia proces starzenia się.
- witamina F, która działa immunostymulujaco na skóre i cały organizm.
- do 8% wody.
- do 10% cukru.
- do10% błonnika pokarmowego.
- do 30% aminokwasów, nienasyconych wosków i kwasy tłuszczowe.
- alkohole.


Informacje o pochodzeniu i certyfikatach.


Olej produkowany jest na terenie UE (UK) z surowców pochodzących z Hiszapanii . Olej jest dopuszczony do sprzedaży jako surowiec kosmetyczny na terenie EU i USA.
Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego.

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie