Your SEO optimized title page contents
  • Kategorie
  • esent.pl - Koenzym Q10 (ubichinon) 10 ml

Symbol: EST-KQ-31
11.90
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
InPost Paczkomaty 9.9
Poczta Polska (Kurier 48h) 10.9
Kurier IN POST 15.9
Poczta Polska (za pobraniem 48h) 16.9
Wysyłka Zagraniczna (Poczta Polska) 37
Dostępność Mało
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 512481603

Zostaw telefon

Koenzym Q10 (ubichinon) 10 ml  esent.pl 

 

to związek chemiczny będący naturalnym składnikiem komórek człowieka i słusznie nazywany „eliksirem młodości”. Opowiada za wiele procesów energetycznych, jak również za tempo podziału komórek. W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry.


Skutki niedoboru Koenzymu Q10 

Stres, nadmierna aktywność fizyczna, starzenie się organizmu i przewlekłe procesy chorobowe przyczyniają się do spadku ilości koenzymu Q10 w organizmie, a niedobory mogą skutkować:

·         zaburzeniami w funkcjonowaniu układu immunologicznego,

·         przewlekłym zmęczeniem, osłabieniem,

·         spowolnieniem regeneracji komórkowej i przedwczesnym starzeniem się skóry,

·         utratą kwasu hialuronowego, który odpowiada za właściwe nawilżenie i napięcie skóry.

·         Efekty stosowania 

·         Koenzym Q10 stosowany zewnętrznie dociera do głębszych warstw skóry i wykazuje następujące właściwości kosmetyczne:

·         chroni przed rozpadem kolagenu i elastyny, które budują strukturę podporową skóry,

·         spowalnia procesy starzenia się skóry,

·         działa przeciwzmarszczkowo,

·         poprawia elastyczność i jędrność skóry,

·         poprawia koloryt skóry (efekt natychmiastowego rozjaśnienia),

·         chroni skórę przed działaniem wolnych rodników,

·         chroni skórę przed działaniem promieniowania UV,

·         łagodzi mikro urazy i zaczerwienienia.

·         Wskazania i stosowanie 

·         Koenzym jest doskonałym środkiem pielęgnującym dla każdego rodzaju cery, zwłaszcza cery dojrzałej, suchej, zmęczonej, osłabionej chorobami i stresem.

 

       Zalecane stężenie koenzymu Q10 w kosmetykach nie powinno przekraczać jednego procenta. Sprzedawany przez nas koenzym Q10 ma postać roztworu kosmetycznego w znakomitej jakości oleju z orzechów makadamii. Jest gotowy do bezpośredniego użycia na skórę - wystarczy nanieść kilka kropel na skórę i delikatnie go wmasować.

 

·              Zabieg należy powtarzać 2-3 razy w tygodniu.

 

 

·      Koenzym Q10 można stosować jako dodatek do kremów i masek (np. do maski ze spiruliny).

 

Informacje chemiczne 

Roztwór koenzymu Q10 w oleju z orzechów makadamii, o stężeniu 1 % ( maksymalne stężenie stosowane w kosmetyce).


Pochodzenie

Preparat wyprodukowany w Polsce, z odczynników pochodzących z Wielkiej Brytanii

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie