Your SEO optimized title page contents
  • Kategorie
  • esent - Olej z Pestek Malin 50ml

25.90
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska (Kurier 48h) 9.9
InPost Paczkomaty 9.9
Kurier IN POST 15.9
Poczta Polska (za pobraniem 48h) 16.9
Wysyłka Zagraniczna (Poczta Polska) 37
Dostępność Mało
Waga 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 512481603

Zostaw telefon

esent - Olej z Pestek Malin 50ml 

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.


Działanie.

Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 (ALA) i omega-6 (LA), doskonale dba o kondycje bariery lipidowej naskórka, nawilża skórę, nadając jej pożądaną elastyczność, ogranicza produkcję melaniny w skórze , która jest odpowiedzialna za powstawanie przebarwień.

Witamina E zawarta w oleju w postaci alfa-tokoferolu i unikalnego gamma-tokoferolu , to najskuteczniejszy naturalny antyoksydant - redukuje niekorzystne procesy fotostarzenia skóry.

Kwas elagowy, zawarty w oleju, ma właściwości antyseptyczne i działa przeciwzapalnie.

Olej z pestek malin przyśpiesza gojenie ran, oparzeń ( w tym oparzeń słonecznych ). Dzięki swemu unikalnemu składowi, nie pozwala na zaczopowanie ujść gruczołów łojowych ( działanie przeciwzaskórnikowe), stymuluje wytwarzanie przez skórę kolagenu i elastyny ( działanie przeciwzmarszczkowe ).

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Znakomicie sprawdzi się przy cerze suchej, ze skłonnościami do podrażnień , dojrzałej.

Olej ma właściwości filtra UV, ale nie zaleca się stosowania go jako samodzielny filtr UV ( ma niski współczynnik absorpcji ), natomiast świetnie sprawdzi się jako składnik serum nałożonego wieczorem na opalone części ciała.

Świetnie zregeneruje i zrewitalizuje  skórę po kąpielach słonecznych , czy zabiegach woskowania.


Skład i informacje chemiczne.

Olej ma kolor ciemnozłoty do brunatnego , charakterystyczny , aczkolwiek delikatny owocowy aromat.

 

Informacje o pochodzeniu.

Wyprodukowany w Polsce.

 

Zalecenia co do przechowywania.

Unikać ekspozycji na światło słoneczne, przechowywać w temperaturze pokojowej.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie