Your SEO optimized title page contents
Zobacz Nasze Promocje!

Rabat 10%! Powyżej zamówienia 120 zł

Kod: darmowa (ważny tylko 05.12.18r.)

Rabat 10%! Powyżej zamówienia 120 zł

Kod: darmowa (ważny tylko 05.12.18r.)

  • Nature Queen - Olej Jojoba Spray 50 ml

Idealny dla każdego typu cery i nie powoduje reakcji alergicznych lub podrażnień Jest doskonale tolerowany przez dwa skrajne typy skóry, zarówno suchą jak i tłustą. Ze względu na brak jakichkolwiek reakcji uczuleniowych z jego strony, bywa również wykorzystywany do pielęgnacji cery alergicznej i nadwrażliwej.

Brak towaru
29.90
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 9.9
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska (Kurier 48h) 9.9
InPost Paczkomaty 9.9
Kurier GLS/DPD 15.9
Poczta Polska (za pobraniem 48h) 16.9
Wysyłka Zagraniczna (Poczta Polska) 37
Dostępność Brak towaru
Waga 0.1 kg
Zostaw telefon

Nature Queen - OLEJ JOJOBA 50 ML SPRAY 

 

Od strony chemicznej olej jojoba nie jest olejem i tłuszczem trójglicerydowym - ani strukturalnie, ani funkcjonalnie. Jest w rzeczywistości jedynym w swoim rodzaju płynnym woskiem, który dla ułatwienia jest nazywany olejem. W odróżnieniu od typowych  trójglicerydowych olejów roślinnych, olej jojoba charakteryzuje się zupełnie odmiennym składem kwasów tłuszczowych oraz specyficznymi właściwościami. W ponad 97% składa się z układu płynnych estrów woskowych (bogatych zwłaszcza w kwas eikozenowy), połączonych z tokoferolami, wolnymi sterolami i innymi składnikami niezmydlającymi. Występujące w naturze tłuszcze i oleje trójglicerydowe są przede wszystkim podstawowym źródłem energii dla komórek zwierzęcych i roślinnych, natomiast główna funkcja estrów woskowych to kontrola wilgotności, ochrona i emoliencja, np. woskowa osłonka chroni przed utratą wody z liści wielu roślin. W przypadku ludzkiej skóry główną barierą zapobiegającą utracie wody jest stratum corneum. Jego powierzchnię pokrywa sebum, które zawiera 25-30% płynnych wosków, zbliżonych budową do wosków jojoby. W związku z tym, że olej jojoba jest całkowicie mieszalny z ludzkim sebum, po jego aplikacji na skórze tworzy się nietłusta lipidowa warstwa jojoby i łoju. W przeciwieństwie do okluzyjnych, tłustych surowców takich jak wazelina, oleje mineralne i niektóre produkty lanolinowe, jojoba zapewnia całkowicie nie nie tłusty, aksamitny efekt zmiękczający. Służy jako doskonały środek natłuszczający, z wyjątkową smarowalnością i zdolnością do rozprzestrzeniania, pozostawiając na skórze atłasowe, nie tłuste uczucie i jednocześnie opóźniając utratę wody oraz poprawiając elastyczność skóry.

 

Idealny dla każdego typu cery i nie powoduje reakcji alergicznych lub podrażnień 

Jest doskonale tolerowany przez dwa skrajne typy skóry, zarówno suchą jak i tłustą. Ze względu na brak jakichkolwiek reakcji uczuleniowych z jego strony, bywa również wykorzystywany do pielęgnacji cery alergicznej i nadwrażliwej. 

 

Olejek jojoba jest żółtą, pozbawioną smaku i zapachu substancją, wykazującą doskonałą odporność względem wysokiej temperatury, nie posiada typowej daty ważności, ponieważ nie jełczeje, można przechowywać go około 25 lat

 

Właściwości Oleju Jojoba: 

·         Reguluje wydzielanie sebum, nie zapycha porów,
·         Natłuszcza i odżywia,
·         Regeneruje włosy, skórę i paznokcie, działa nawilżająco, jako odżywka: olej jojoba pozwala odtworzyć odpowiednie nawilżenie i poprawić strukturę włosów. Szczególnie świetnie
 sprawdza się w przypadku przesuszonej skóry głowy, a także w walce z łupieżem. Używaj go, aby dodać włosom blasku i naturalnej miękkości lub jako środek przeciwko puszeniu się włosów.
·         Przy łupieżu, łuszczycach i egzemach działa nawilżająco i łagodząco.
·         Działa bakteriostatycznie - przedłuża trwałość kosmetyku,
·         Doskonale się wchłania,
·         Przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych (również trądziku),
·         Idealny na poparzenia słoneczne,
·         Zapobiega powstawaniu rozstępów,
·         Leczy reumatyzm (zawiera kwas mirystynowy)
·         Naturalny filtr przeciwsłoneczny o faktorze około 4.

 

Olej jojoba zawiera głównie palmitynian cetylu, o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody, alkohole alifatyczne, fitosterole, bogactwo witaminy F. 

 

Olej jojoba zawiera dużo witaminy A, która wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry, witaminę E, która przyspiesza regeneracje skóry i spowalnia proces starzenia się, witaminę F, która działa immunostymulujaco na skóre i cały organizm,  kompleksu witamin z grupy B, miedzi, cynku, selenu, jodu oraz chromu. Ponadto olej jojoba zawiera 8% wody, 10% cukru, ponad 10% błonnika pokarmowego, 30% aminokwasów, nienasycone woski i kwasy tłuszczowe.

 

Ponieważ krzewy jojoba rosną z dala od centrów przemysłowych, żeby nie powiedzieć z dala od cywilizacji, olej jojoba charakteryzuje się idealną wprost czystością, nie zawiera pestycydów i innych substancji trujących.

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.